Заміські будинки подорожчали на третину. На скільки ціни злетять до кінця року?

02.09.2021
zamiski-budynky-podorozhchaly-na-tretynu-na-skilky-ciny-zletyat-do-kincya-roku-343
  В період карантину популярністю стали користуватись будь-які будиночки неподалік міста.
 

     Заміські будинки подорожчали на третину. І це не межа, прогнозують ріелтори. Та попри подорожчання, попит величезний. Через затяжний ковідний карантин люди тікають із тісних квартир та купують будинки та дачі. Наскільки ще може зрости в ціні заміська нерухомість, дізнались новини "Сьогодні".

     Таунхауси за 20 кілометрів від Києва нині найпопулярніші. Аби стати власником, доведеться викласти 95 тисяч доларів за 100 квадратів метрів. Гроші немалі, але охочих купити чимало, кажуть ріелтори.

Чи зростатимуть ціни на заміську нерухомість
 

     Бум на заміську нерухомість триватиме, прогнозують рієлтори. Через карантин усі намагаються втекти з квартир. Ціни до кінця року можуть зрости ще на 10 відсотків по усій країні. Та для багатьох українців – заміські будинки не по кишені.

     А от у ті села, де хати продають за копійки або взагалі віддають задарма, – ніхто не їде, бо ані роботи, ані інфраструктури. Тож попит лишиться тільки на будинки у передмісті.

     Нагадаємо, для власників квартир площею понад 60 квадратних метрів і будинків понад 120 настав час платити податок на нерухомість. Скільки коштує кожен зайвий метр, вирішує місцева влада. Головне, щоб сума не перевищувала 1,5% мінімальної зарплати, тобто десь 70 грн.

 

Інші новини

Заміські будинки подорожчали на третину. На скільки ціни злетять до кінця року?

Детальніше

Прогноз ринку елітної нерухомості за кордоном перевищив очікування на 3% — дослідження Knight Frank

Детальніше


country.ua